112@hemelwacht.net

2005 meldingen

2001, 2002, 2003, 2004
Datum   Bron:
14 januari, 18.10 uur helder vuurbol boven Twente Hierbij de melding van een zeer heldere meteoor die ik zag hier in Rijssen, ik liep net met de hond door het bos en ineens lichtte alles op net zoals het bos in vol maanlicht. De meteoor brandde voor zeker 3 seconden lang en was blauw van kleur, en het spoor bleef nog even oplichten, om ongeveer 18.10 richting NW. Ik ben benieuwd of iemand anders hem ook heeft gezien, misschien wel op de radar! Ik zou er nog graag wat van weer horen! Reacties

Melding vanuit Amsterdam:

ja hallo wij hebben hem ook gezien in Amsterdam het was een vel blauwe staart met een heldere blauwe bol het duurde ongeveer 5 seconden en op het eind verdween hij in heldere stukjes uit elkaar het was rond het zelfde tijd stip het was erg mooi om te zien.

Arcen:

Vandaag 14 januari om ongeveer 1800 uur zagen mijn vrouw en ik een geel-blauwe vuurbal met een vurige vrij brede staart. De bal was erg goed zichtbaar en voor mijn gevoel zo groot als een voetbal. Hij bewoog van oost (hoog) naar west (laag). Wij bevonden ons in Arcen (Limburg) en keken in zuidelijke richting.

Leeuwarden:

Ook in Leeuwarden was om ca. 18.10 een vuurbol zichtbaar. Deze trok van ONO naar WZW op ongeveer 30 graden boven de horizon en was 4 tot 5 seconden zichtbaar voor hij achter de dakrand verdween. De kleur was blauwachtig met een fel oplichtende kop. Het lichtspoor varieerde in helderheid. Was een prachtig en zeldzaam gezicht.

Gorkum:

reed rond hetzelfde tijdstip (ca. 18.12) op de A27 ter hoogte van de brug bij Gorkum richting Utrecht en zag ook een vuurbol aan de noordelijke hemel op ongeveer 30 graden boven de horizon; kleur: groen/blauw, geen lichtspoor,wel wit schijnsel. Bol bewoog van Oost naar West ca. 10 graden naar beneden gedurende 2 a 3 seconden. Dacht eerst aan vuurwerk, maar dat strookte niet met de baan die de bol beschreef.

Hengelo (Ov.)

Ik heb deze "vallende ster" of meteoor ook gezien in Hengelo (OV), circa 18.09 uur. De richting klopt ook (NW). Voor mij leek het een groene staart en ik vond hem opvallend groot; prachtig om te zien.

Galder/Breda:

ik heb die heldere vuurbol ook gezien in galder dat ligt bij Breda ik zag ineens een groen blauw licht dit duurde een paar seconden en daarna kwamen er vonken vanaf en toen was ie weg.

Enschede:

Ook ik heb de heldere vuurbol vanavond gezien rond 18.10 uur. Op dat moment fietste ik van de Universiteit Twente (Enschede) over de bosweg richting Hengelo nabij de A1, toen ik ineens vanuit het zuidoosten een vuurbol met een helder spoor zag. Ik wist werkelijk waar niet wat ik zag: nog nooit had ik zoiets gezien en mijn eerste reactie was "dat is vuurwerk" maar direct daarna wist ik dat de bal daar veel te snel voor ging. Daarnaast dook de bol ook vrij verticaal naar beneden, zodat ik geconcludeerd heb dat het een vallende ster/meteoor geweest moet zijn. Het was zeer indrukwekkend en ben blij nu te lezen dat ik niet de enige was, want je begint toch te twijfelen aan je waarnemingsvermogen! (uitgebreid verslag)

Oegstgeest:

detail beschrijving

Heerlen:

Deze vuurbal werd ook rond hetzelfde tijdstip in heerlen, limburg, gesignaliseerd. Ik heb contact
opgenomen met de plaatselijke sterrenwacht en die konden mijn waarneming ook bevestigen. Doordat deze vuurbal veel ijzer bevatte geeft het de verklaring voor het groen blauwe licht effect.

Nijverdal:

Ook hier boven Nijverdal was de vuurbol zichtbaar, de bol bleef enkele seconden zichtbaar en was groen/wit van kleur. Achter de bol was een lang spoor van licht waar te nemen. De bol ging van oost naar west. Werkelijk fantastisch om zoiets een keer gezien te hebben. Was er nou niemand die een fototoestel bij zich had???????

Nijmegen:

Ook ik zag een vuurbol, op 14 januari, om 18.07 in Nijmegen van oost naar west. De staart leek wel gespleten. Ongeveer vier seconden zichtbaar en eindigde in vonken. Hij was mooi om te zien. Gelukkig ben ik niet de enige die hem heeft gezien; een mens gaat soms aan zichzelf twijfelen ;)

Deventer:

Ja hoor, ook vanuit Deventer was er een zeer helder object te zien wat bijna de hele hemel verlichtte. Ik schrok er bijna van en verwachte eigenlijk wel iets over een inslag op tv. Was erg gaaf om te zien en vrij bijzonder lijkt me.

Valkenburg aan de Geul:

Vreemd vuurwerk dacht ik in eerste instantie maar tja vuurwerk gaat meestal naar boven. Ik ben blij te lezen dat het inderdaad geen zinsbegoocheling was. Mooi om te zien. Ik verwachte enkel een knal van de inslag. Heb waarschijnlijk Armageddon te vaak gekeken. Groeten uit Valkenburg aan de Geul.

Breda:

Gisteren rond 18:10 liep ik richting mijn auto in Breda, toen zag ik aan de hemel een helder groen licht. Ik keek om me heen om te kijken of andere mensen het zagen maar nee, ik leek de enige en bleef verbaasd staan kijken. Nu een dag vertelde ik dat ik vuurwerk had gezien tegen mijn vriend maar hij zei dat dat onwaarschijnlijk was volgens de omschrijving van mij, dus gingen wij om internet zoeken en kwamen op deze site terecht waar de waarneming bevestigd werd.

Oosterbeek:

In Oosterbeek (bij Arnhem) zeer duidelijk te zien in Noordelijke richting om 18:07 MET. Uiteenvallende vuurbol, enkele seconden (4-5) zichtbaar.

Hoogte boven horizon ongeveer 10-20 graden en beweegrichting N-O naar N-W. Geen apparatuur beschikbaar dus alles is geschat.

Zeer indrukwekkend!

Nabij Venlo:

Op vrijdagavond 14 januari 2005 heb ik rond 18.00 uur s ávonds een groene
lichtstreep met voorop een groene vuurbol ter grote van een tennisbal
waargenomen met

Het blote oog. Er zat een groene lichtstreep aan vast en ik dacht eerst dat
het om vuurwerk ging, maar daar was het te ver voor weg en het was te hoog.

Het “object” kwam onder een hoek van 30-45 graden door de lucht gesuisd
zonder enig geluid.

Ik dacht gelijk aan een meteoriet of misschien wel ruimteschroot.

Veldhoven:

Op vrijdagavond 14 januari 2005 reed ik rond 18.00 uur de snelweg A2 op
bij de oprit van Veldhoven (de Run). Vlak daarop zag ik recht voor me
hoog in de donkere, maar onbewolkte lucht een ruitvormig object naar
beneden komen. Ongeveer 2 of 3 seconden. De kleur was niet geel maar
zilverblauw en het object leek te "verbranden" als een komeet, maar het
ging toch anders. En, het ging met zeer hoge snelheid.

Helmond:

de vuurbol die jullie bedoelen heb ik ook gezien. Het was inderdaad rond 18:00 uur. De juiste tijd weet ik niet meer. Hij ging inderdaad van oost naar west, en ik vond hem ook zeer groot.

Rijkevoort:

Vandaag 14 januari 2005 om 18.08 uur heb ik een vallende ster waargenomen.Toen ik naar huis liep en zei mijn zoontje: wat is dat? Ik keek richting Noorden en zal een vallende ster. Maar van zo'n grote omvang en zo lang zichtbaar heb ik nog nooit gezien.

Hij kwam vanuit het oosten en ging richting westen. De meteoriet was ontzettend groot en brak in zijn vlucht in twee?Kunnen jullie verklaren wat ik heb gezien en/of dit door meerdere mensen is waargenomen? Ik ben van mening als dit brokstuk op de aarde terecht is gekomen, dit zeker gevolgen heeft.

Maaseik, Belgie:

heb de vuurbol ook gezien ter hoogte van maaseik (B). Was een geweldige ervaring, maar ook best eng. Ik dacht echt even dat hij in zou slaan. Weet iemand misschien welke magnitude hij had? Mijn zoontje wil dat graag weten.

 

 

 

 

 

Laatste wijziging: zaterdag 22 januari 2005